Alimente care reduc riscul de cancer la colon

Tofu şi alte substitute ale cărnii
Consumul constant de carne, mai ales de carne roşie procesată creşte semnificativ riscul de a dezvolta cancer de colon. De fapt, simplul fapt că mănânci carne în fiecare zi e un factor de risc în sine. Dacă nu vrei să faci cancer la colon, înlouieşte carnea cu alimente foarte gustoase, cum sunt cele din soia – tofu şi alte produse care imită aspectul, textura şi gustul cărnii. Mai reţine şi că acestea sunt mult mai ieftine decât carnea.
Usturoiul
E clar că nu e cea mai bună opţiune pentru o întâlnire cu iubi, dar reţine faptul că dacă mănânci usturoi în mod constant, corpul tău va elibera substanţe antibacteriene care vor ajuta celulele tale sănătoase şi le va inhiba pe eventualele străine. Adaugă usturoi în orice mîncare pe care o cosumi zilnic – în sosul de spaghetti, în supă sau în orice altceva. Dacă usturoiul nu e pe gustul tău, înlouieşte-l cu ceapa verde sau ceapa uscată, roşie sau albă, care au beneficii identice.
Citeşte mai multe pe această temă AICI