Alimente care înving pofta de fumat

1 2 jpg jpeg

Potrivit statisticilor, unu din 10 români suferă de boli de plămâni din cauza fumatului. În plus, există şi fumatul pasiv, ceea ce măreşte numărul persoanelor afectate de acest viciu. Dependenţa de tutun nu este o legendă, dar, cu un efort de voinţă şi o dietă corespunzătoare, se poate ieşi învingător în lupta antifumat.

Brânză în loc de ţigară

O mică gustare, compusă din preparate sănătoase şi slab calorice, are proprietatea de a vă reduce pofta de fumat, susţin cercetătorii americani. Potrivit acestora, când simţiţi nevoia să fumaţi, mâncaţi o felie mică de brânză sau o salată de broccoli, iar dorinţa dispare. Şi consumul crescut de fructe şi legume are proprietatea de a reduce sau chiar inhiba nevoia de tutun.

Sucurile naturale, un aliat

Imediat ce aţi luat decizia de a renunţa la fumat, începeţi să beţi, zilnic, sucuri naturale din fructe şi legume. Pentru gust, le puteţi îndulci cu puţină miere. "Sucurile naturale nu doar că vă taie pofta de fumat, dar constituie şi o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organism şi vă sporesc imunitatea", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Citeşte mai multe pe această temă AICI