Alimente care conţin o cantitate mare de estrogen

1 2 jpg jpeg

Cum îţi poţi da seama dacă organismul primeşte cantitatea necesară de estrogen? Incluzând în dietă alimente care îl conţin, şi anume:

Seminţe de in

Seminţele de in sunt considerate cele mai bune surse de estrogen; conţin de trei ori mai mulţi fitoestrogeni decât boabele de soia. Mai mult, seminţele de in sunt surse importante de fibre dietetice şi acizi graşi Omega-3 şi scad nivelul crescut de colesterol rău. Adaugă o lingură de seminţe de in în iaurtul pe care-l mănânci dimineaţa cu fulgi de ovăz sau fructe uscate. Ele pot fi folosite în diverse reţete de prăjituri precum brioşele.

Produse din soia

Soia este alimentul care conţine cea mai mare cantitate de estrogen şi fitoestrogeni. Produsele pe bază de soia pe care le poţi include în dieta ta zilnică sunt: laptele de soia, iaurtul de soia, tofu. Ele sunt o alternativă sănătoasă la produsele lactate.

Fistic

Datorită faptului că este o sursă importantă de estrogen, fisticul poate fi gustarea ta dintre mese. Mai mult, se spune că este dintre toate nucile fisticul conţine cea mai mare cantitate de estrogen şi substanţe nutritive. Pot fi mâncate crude sau prăjite, fără sare.

Citeşte mai multe pe această temă AICI