Alimentaţia sănătoasă îi potoleşte pe copiii cu ADHD

1 2 jpg jpeg

Experţii americani au descoperit că o dietă săracă în grăsimi şi cu un conţinut mare de fibre contribuie mult la „cuminţirea“ copiilor hiperactivi.

O alimentaţie bazată pe fructe şi legume şi săracă în grăsimi este o alternativă eficientă la tratamentul medicamentos recomandat copiilor cu ADHD.

Cercetătorii de la Spitalul Memorial pentru Copii din Chicago au reanalizat studiile anterioare în care se descoperise că administrarea produselor zaharoase trebuie limitată la copii, precum şi a alimentelor care conţin aditivi şi conservanţi.

De asemenea, cercetătorii au găsit că şi produsele care sunt responsabile cu alergiile alimentare pot cauza hiperactivitate copiilor.

Se recomandă completarea dietei cu acizi graşi Omega-3, care se găsesc în peştele gras.

În urma studiului, oamenii de ştiinţă au descoperit că unii copii care suferă de hiperactivitate se pot bucura de o ameliorare a stării de sănătate dacă adoptă o alimentaţie hipoalergică.

Cu toate că acest lucru ar fi dificil atât pentru copii, cât şi pentru familie, micuţii foarte energici ar trebui să evite laptele de vacă, brânza, cerealele de grâu, ouăle, ciocolata, nucile, citricele, spune autoprul studiului dr. J. Gordon Millichap, de la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii din Northwestern (SUA).