Alertă! Tot mai multe tinere se bronzează la solar

1 2 jpg jpeg

Ultimele cercetări în acest sens au scos la iveală o realitate îngrijorătoare: peste 25% din tinere au ales bronzul artificial în ultimul an.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, din Atlanta (SUA), au descoperit că multe tinere se bronzează la solar şi se expun riscurilor de a suferi de cancer de piele.

Din experimentele anterioare, autorul studiului recent în domeniu, Gery Guy Jr., a adus dovezi cu privire la riscul de melanom, care poate creşte cu până la 75% pentru persoanele care aleg să se bronzeze artificial.

La ultima cercetare, oamenii de ştiinţă au analizat informaţiile strânse de la un număr de 2.011 elevi de liceu şi 2.010 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Răspunsurile voluntarilor au scos în evidenţă că peste 29% din adolescente s-au bronzat artificial în ultimele 12 luni şi s-au expus radiaţiilor ultraviolete.

Mai mult, 17% din numărul tinerelor au declarat că au apelat la şedinţele de bronz artifical de cel puţin 10 ori în ultimul an.