Alert─â! Tot mai multe tinere se bronzeaz─â la solar

1 2 jpg jpeg

Ultimele cercetări în acest sens au scos la iveală o realitate îngrijorătoare: peste 25% din tinere au ales bronzul artificial în ultimul an.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Centrul de Preven┼úie ┼či Control al Bolilor, din Atlanta (SUA), au descoperit c─â multe tinere se bronzeaz─â la solar ┼či se expun riscurilor de a suferi de cancer de piele.

Din experimentele anterioare, autorul studiului recent ├«n domeniu, Gery Guy Jr., a adus dovezi cu privire la riscul de melanom, care poate cre┼čte cu p├ón─â la 75% pentru persoanele care aleg s─â se bronzeze artificial.

La ultima cercetare, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au analizat informa┼úiile str├ónse de la un num─âr de 2.011 elevi de liceu ┼či 2.010 adul┼úi cu v├órste cuprinse ├«ntre 18 ┼či 34 de ani.

R─âspunsurile voluntarilor au scos ├«n eviden┼ú─â c─â peste 29% din adolescente s-au bronzat artificial ├«n ultimele 12 luni ┼či s-au expus radia┼úiilor ultraviolete.

Mai mult, 17% din num─ârul tinerelor au declarat c─â au apelat la ┼čedin┼úele de bronz artifical de cel pu┼úin 10 ori ├«n ultimul an.