Alcoolul ucide o persoană la zece secunde

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiului, citat de Mediafax, 7,6% din decesele la bărbaţi şi 4% la femei ( cauzate de boli infecţioase, accidente de circulaţie, omucideri, maladii cardiovasculare, diabet) sunt asociate cu consumul de alcool.

Jumătate din consumul ofocial de alcool din lume se realizează sub forma băuturilor spirtoase. Pe locurile următoare se află berea (34,8%) şi vinul (8%).

Potrivit statisticilor, 11,7% dintre persoanele între 15 şi 19 ani consumă alcool în cantităţi exagerate, episodic, comparativ cu 7,5% din restul populaţiei.

În anul 2012, folosirea nocivă a alcoolului a ucis 3,3 milioane de persoane în întreaga lume, în comparaţie cu 2,5 milioane de decese în 2005. Reprezentanţii OMS au precizat că cele două cifre nu sunt în realitate comparabile, întrucât metodologia de calcul a variat, la fel ca populaţia mondială şi repartiţia cauzelor mortalităţii.

Un consum moderat de alcool poate fi benefic pe plan cardiovascular la anumite persoane, însă, în general, daunele provocate de alcool sănătăţii sunt mult mai mari.