Ajutor gratuit pentru cei cu anxietate în perioada crizei COVID-19

1 helpline anti anxietate deprehub jpg jpeg

În contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus COVID-19 la nivel naţional şi al stării de îngrijorare generată în rândul populaţiei, depre HUB, primul hub antidepresie din România, deschide Helpline-ul Anti-Anxietate 0374.456.420.

Helpline-ul 0374.456.420 poate fi apelat gratuit, 24/7, de persoanele care se confruntă cu anxietate şi atacuri de panică. Peste 35 de voluntari depre HUB, studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de psihologie, oferă în acest moment suport conform unui protocol specific pentru anxietatea generată de criza COVID-19. De asemenea, în limita timpului disponibil, specialiştii depre HUB asigură şi sesiuni de consiliere gratuită, cu durată maximă de 30 minute, pentru gestionarea şi prevenirea atacurilor de panică.

“Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătăţii emoţionale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoţionale. Frica şi anxietatea de boală pot fi copleşitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate uşoră, medie, generalizată, ipohondrie şi până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale şi ajutor logistic, este nevoie şi de sprijin emoţional: de atenţie la propria persoană, dar şi la cei din jur, acceptare, înţelegere şi de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziţie anxioasă. Prin deschiderea Helpline-ului0374.456.420 dorim să venim în întâmpinarea acestei nevoi şi să asigurăm psihoeducaţie si suport în situaţiile de anxietate şi atac de panică”, a afirmat psiholog Yolanda Creţescu, fondatoarea depre HUB.

Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt adulţii cu tulburări emoţionale, copiii şi medicii sau alţi furnizori de servicii medicale. În timp ce unele persoane privesc situaţia mai relaxat sau stau într-un grad de alertă raţional, altele se îngrijorează peste măsură, ajungând la episoade de anxietate şi atacuri de panică.