Ajutor gratuit pentru cei cu anxietate în perioada crizei COVID-19

1 helpline anti anxietate deprehub jpg jpeg

├Än contextul r─âsp├óndirii infec┼úiei cu coronavirus COVID-19 la nivel na┼úional ┼či al st─ârii de ├«ngrijorare generat─â ├«n r├óndul popula┼úiei, depre HUB, primul hub antidepresie din Rom├ónia, deschide Helpline-ul Anti-Anxietate 0374.456.420.

Helpline-ul 0374.456.420 poate fi apelat gratuit, 24/7, de persoanele care se confrunt─â cu anxietate ┼či atacuri de panic─â. Peste 35 de voluntari depre HUB, studen┼úi sau absolven┼úi ai facult─â┼úilor de psihologie, ofer─â ├«n acest moment suport conform unui protocol specific pentru anxietatea generat─â de criza COVID-19. De asemenea, ├«n limita timpului disponibil, speciali┼čtii depre HUB asigur─â ┼či sesiuni de consiliere gratuit─â, cu durat─â maxim─â de 30 minute, pentru gestionarea ┼či prevenirea atacurilor de panic─â.

ÔÇťFocarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra s─ân─ât─â┼úii emo┼úionale, acolo unde exist─â un fond anxios sau diagnostice de tulbur─âri emo┼úionale. Frica ┼či anxietatea de boal─â pot fi cople┼čitoare, ├«mbr─âc├ónd diverse forme, de la anxietate u┼čor─â, medie, generalizat─â, ipohondrie ┼či p├ón─â la atacuri de panic─â. De aceea, pe l├óng─â recomand─ârile medicale ┼či ajutor logistic, este nevoie ┼či de sprijin emo┼úional: de aten┼úie la propria persoan─â, dar ┼či la cei din jur, acceptare, ├«n┼úelegere ┼či de asigurarea suportului specializat ├«n cazul persoanelor cu predispozi┼úie anxioas─â. Prin deschiderea Helpline-ului0374.456.420 dorim s─â venim ├«n ├«nt├ómpinarea acestei nevoi ┼či s─â asigur─âm psihoeduca┼úie si suport ├«n situa┼úiile de anxietate ┼či atac de panic─âÔÇŁ, a afirmat psiholog Yolanda Cre┼úescu, fondatoarea depre HUB.

Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt adul┼úii cu tulbur─âri emo┼úionale, copiii ┼či medicii sau al┼úi furnizori de servicii medicale. ├Än timp ce unele persoane privesc situa┼úia mai relaxat sau stau ├«ntr-un grad de alert─â ra┼úional, altele se ├«ngrijoreaz─â peste m─âsur─â, ajung├ónd la episoade de anxietate ┼či atacuri de panic─â.