Ai băut un pahar de suc? Trebuie să alergi o oră

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că informaţiile despre exerciţiile fizice necesare pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus, după ce este consumată mâncare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil în rândul populaţiei.

Oamenii de ştiinţă au constat, în urma studiului efectuat recent şi publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică, următorul aspect: după ce au citit pe eticheta unei băuturi carbogazoase că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să nu se îngraşe, jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să mai consume sucul.

Potrivit experţilor de la Universitatea din Baltimore (SUA), informaţiile despre cât „costă“ în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pune pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food. Autorul studiului, Sara Bleich a spus că „oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă“.

Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alegi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.