Ai b─âut un pahar de suc? Trebuie s─â alergi o or─â

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că informaţiile despre exerciţiile fizice necesare pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus, după ce este consumată mâncare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil în rândul populaţiei.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au constat, ├«n urma studiului efectuat recent ┼či publicat ├«n Jurnalul American de S─ân─âtate Public─â, urm─âtorul aspect: dup─â ce au citit pe eticheta unei b─âuturi carbogazoase c─â dup─â consumul con┼úinutului va trebui s─â alerge o or─â ca s─â nu se ├«ngra┼če, jum─âtate dintre tinerii care au participat la experiment au renun┼úat s─â mai consume sucul.

Potrivit exper┼úilor de la Universitatea din Baltimore (SUA), informa┼úiile despre c├ót ÔÇ×cost─âÔÇť ├«n exerci┼úii fizice un pahar de cola, spre exemplu, ├«i pune pe g├ónduri pe fanii alimentelor de tip junk-food. Autorul studiului, Sara Bleich a spus c─â ÔÇ×oamenii subestimeaz─â, ├«n general, num─ârul de calorii din alimentele ┼či b─âuturile pe care le consum─âÔÇť.

Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alegi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.