Afl─â de ce boal─â te protejeaz─â berea!

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sus┼úin c─â ingredientele naturale din bere sunt cele care joac─â un rol important ├«n prevenirea bolii.

Echipa de cercet─âtori a examinat asocierea dintre consumul moderat de bere ┼či riscul apari┼úiei bolii Parkinson pe un e┼čantion de peste 300.000 de participan┼úi.

├Äntre anii 1995 - 1996 speciali┼čtii au monitorizat consumul de bere al participan┼úilor, iar ├«ntre 2000 ┼či 2006 au evaluat rezultatele.

Astfel, în tot acest timp 1.113 de persoane au fost diagnosticate cu Parkinson, în timp ce 305.785 de participanţi nu au avut probleme de sănătate.

,,Dac─â p├ón─â acum studiile s-au axat ├«n special pe efectul consumului de alcool ├«n rela┼úie cu apari┼úia acestei boli, cercet─âtorii americani s-au concentrat asupra berii, o b─âutur─â complex─â, cu ingrediente naturale. Studiul pune ├«n eviden┼ú─â unul dintre beneficiile pe care consumul de bere ├«l poate avea ├«n prevenirea instal─ârii bolii Parkinson ├«ns─â nu trebuie uitat faptul c─â efectul benefic al berii se poate face sim┼úit doar ├«n cazul ├«n care este consumat─â cu modera┼úie", afirm─â medicul Corina-Aurelia Zugravu, pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

Berea conţine o cantitate mare de purină care poate interacţiona cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

Acidul uric are un puternic rol antioxidant, iar o cantitate mai mare de urat plasmatic presupune reducerea riscului de apariţie a Parkinsonului.