Află de ce boală te protejează berea!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că ingredientele naturale din bere sunt cele care joacă un rol important în prevenirea bolii.

Echipa de cercetători a examinat asocierea dintre consumul moderat de bere şi riscul apariţiei bolii Parkinson pe un eşantion de peste 300.000 de participanţi.

Între anii 1995 - 1996 specialiştii au monitorizat consumul de bere al participanţilor, iar între 2000 şi 2006 au evaluat rezultatele.

Astfel, în tot acest timp 1.113 de persoane au fost diagnosticate cu Parkinson, în timp ce 305.785 de participanţi nu au avut probleme de sănătate.

,,Dacă până acum studiile s-au axat în special pe efectul consumului de alcool în relaţie cu apariţia acestei boli, cercetătorii americani s-au concentrat asupra berii, o băutură complexă, cu ingrediente naturale. Studiul pune în evidenţă unul dintre beneficiile pe care consumul de bere îl poate avea în prevenirea instalării bolii Parkinson însă nu trebuie uitat faptul că efectul benefic al berii se poate face simţit doar în cazul în care este consumată cu moderaţie", afirmă medicul Corina-Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Berea conţine o cantitate mare de purină care poate interacţiona cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

Acidul uric are un puternic rol antioxidant, iar o cantitate mai mare de urat plasmatic presupune reducerea riscului de apariţie a Parkinsonului.