Află ce trebuie să faci ca să trăieşti mai mult!

1 2 jpg jpeg

Populaţia din Okinawa, aflată pe coasta de Sud a Japoniei, este familiarizată cu conceptul de socializare pe reţelele de internet.

Surprinzător, aceştia se remarcă şi prin faptul că sunt buni vecini şi contribuie cu toţii la binele comun. Această abordare pozitivă a vieţii reprezintă, cu siguranţă, motivul pentru care persoanele din Okinawa trăiesc mai mult.

„Samariteni“ convinşi, optimiştii „fără scăpare“ au o mulţime de avantaje în urma atitudinii pe care o au asupra vieţii. Pentru că optimiştii sunt mai rezistenţi la îmbolnăviri şi au o putere mai mare a corpului de a se vindeca.

De asemenea, persoanele optimiste au tendinţa să aibă grijă mai mult de ele, de aceea se bucură de un somn mai bun, nu beau alcool şi nu fumează. Mai mult, fac exerciţii fizice cu regularitate şi sunt ferite de depresie.

Toate aceste observaţii au fost făcute de oamenii de ştiinţă de la Universităţile Americane din Buffalo, Stony Brook şi Grand Valley State.

Pentru cercetare, experţii americani au studiat răspunsurile a aproximativ 850 de persoane.

În chestionarele despre cum şi-au petrecut mare parte din anul trecut, cei mai mulţi au declarat că i-au ajutat pe ceilalţi la treburi, spre exemplu la transportul diverselor lucruri, la achiziţiile casnice, la îngrijirea copiilor şi la alte activităţi, la care au avut nevoie de ajutor prietenii şi vecinii.

Pe parcursul celor cinci ani de studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când s-au confruntat cu situaţii stresante, persoanele care şi-au oferit ajutorul altora au avut mai multe şanse să trăiască, spre deosebire de cei care nu au agreat rolul de bun „samaritean“.