Află ce schimbări produce renunţarea la tocuri!

2 jpg jpeg

Pantofii cu toc schimbă radical aspectul oricărei ţinute, îţi dă acel plus de încredere şi siguranţă de care ai nevoie, chiar dacă uneori este un adevărat sacrificiu să stai toată ziua pe câţiva centrimetri în plus. De la picioarele umflate, la bătături şi dureri, efectele purtării intense a pantofilor cu toc te afectează mai mult timp. Ştii ce se petrece imediat după ce i-ai băgat în cutie şi ai ales să-i laşi deoparte o perioadă?

Scapi de durerile de spate

Toată lumea ştie că tocurile îţi fac posteriorul să pară mult mai bombat şi mai tonifiat, însă asta se întâmplă doar pentru faptul că, atunci când îi porţi, pelvisul tău stă într-o poziţie total străină lui, mai ales din cauza presiunii ce se centralizează pe zona lombară a coloanei vertebrale cât şi asupra muşchiilor acesteia. În momentul în care te-ai descălţat, coloana ta revine la forma ei normală iar stresul la care a fost supusă musculatura se reduce semnificativ, fapt care duce la ameliorarea durerilor.

Îţi protejezi monturile

Monturile reprezintă cea mai neplăcută problemă cu care te confrunţi atunci când poarţi des tocuri. Tocurile nu sunt direct vinovate de apariţia monturilor, însă constituie un factor de risc care poate agrava o problemă deja existentă.

Află cum poţi scăpa de monturi AICI

Îţi îmbunătăţeşti echilibrul

Dacă nu le porţi zilnic şi ai nevoie să fii „la înălţime” la un eveniment, echilibrul îţi poate juca feste. Astfel că, imediat cum vei scăpa de tocuri, poziţia ta va reveni la normal.

Mai mult decât atât, un studiu realizat în 2015 în Coreea de Sud asupra însoţitoarelor de zbor arată că purtarea constantă a pantofilor cu toc conduce la apriţia unui dezechilibru în dezvoltarea muşchilor gleznelor şi ai gambelor. Acest lucru poate cauza, în timp, probleme de menţinerea echilibrului. În schimb, dacă obişnuieşti să porţi pantofi cu talpă joasă ori măcar să alternezi dimensiunile tocurilor echilibrul ţi se va îmbunătăţi considerabil.

Renunţă la tocuri şi ţi se alungesc picioarele

Nu este o glumă. Chiar dacă tocmai alungirea picioarelor este motivul pentru care porţi pantofi cu toc, este necesar să ştii că un studiu publicat în anul 2012 în „Jurnalul de Fiziologie Aplicată” a descoperit că femeile care poartă adesea pantofi cu toc merg cu paşi mai mici şi au muşchii gambelor mai scurţi.

Problema afectează mai ales adolescentele care încep să poarte tocuri, deşi corpul lor nu este încă dezvoltat complet, dar există cazuri în care poate apărea şi la femeile mai în vârstă. Pentru a corecta această problemă, este indicat să apelezi la nişte exerciţii de întindere şi să adopţi o pereche de balerini pentru a ajuta muşchii gambei să revină la forma lor iniţială.

Află care sunt cele mai eficiente exerciţii pentru picioare AICI

Nu mai simţi furnicături în tălpi

Tocurile îşi pun amprenta şi asupra tendonului lui Ahile. Din această cauză chiar dacă te-ai descălţat, durerile de picioare continuă. Tensiunea la care este supus tendonul prea scurt se ameliorează doar în timp şi doar dacă nu le mai porţi zilnic.

În plus, sigur te-ai confruntat măcar o dată cu problema picioarelor umflate, mai ales dacă alegi să te descalţi câteva momente la un eveniment unde nu te vede nimeni şi constaţi apoi, când vrei să te încalţi, că te strâng pantofii. Asta se întâmplă deoarece ei „te ajută” să pui presiune pe ţesuturi, să reduci circulaţia sângelui la nivelul tălpilor, astfel că imediat ce i-ai dat jos picioarel,e care au un moment de pauză, se hrănesc mai bine cu sânge şi ţesuturile se relaxează.

Când ajungi acasă, obişnuieşte-te să faci o baie, apoi să pui picioarele să se relaxeze pe o pernă, un pic mai sus decât restul corpului.