Află ce le fereşte pe femei de deces timpuriu!

1 2 jpg jpeg

Studiul recent efectuat de oamenii de ştiinţă canadieni arată că suplimentele cu calciu pot creşte speranţa de viaţă a femeilor.

Cercetătorii canadieni au efectuat experimente pe 9.033 de persoane, iar investigaţiile au demonstrat că acest mineral produce un efect pozitiv neaşteptat asupra organismului la femei.

Consumul de calciu le oferă reprezentantelor sexului frumos o protecţie demnă de luat în calcul împotriva riscul de a deceda timpuriu.

Practic, cea mai nouă investigaţie în acest sens aduce dovezi legate de următorul fenomen: femeile care au luat suplimente de calciu, în decursul a 10 ani au manifestat un risc scăzut de a deceda, comparativ cu persoanele care nu au luat doza zilnică recomandată de calciu.

Coordonatorul studiului David Goltzman, de la McGill University, din Montreal, a declarat că beneficiile aduse de calciu organismului se concreatizează indiferent dacă suplimentele cu calciu conţin şi vitamina D“.

Cercetarea a presupus investigaţii efectuate pe 9.033 de persoane, în perioada de timp 1995 şi 2007. În acest interval de timp au decedat 1.160 de participanţi.