Află ce efect are guma de mestecat asupra migrenelor

1 2 jpg jpeg

Studiile efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tel Aviv au scos la iveală efectul surprinzător pe care-l are guma de mestecat atunci când te doare capul.

Potrivit cercetătorilor, guma de mestecat intensifică migrenele, iar explicaţia este una simplă şi logică: mişcarea produsă de mestecatul gumei provoacă tensiune la nivelul mandibulei, în locul unde maxilarul se întâlneşte cu craniul.

Dacă ar renunţa la gumă, susţin oamenii de ştiinţă israelieni, problema durerilor de cap ar fi rezolvată în cazul a 87% din tinerii care se plâng de migrene.

Un alt studiu ştiinţific sugerează că aspartamul conţinut de guma de mestecat este de vină pentru apariţia migrenelor la tineri.

Doctorul Nathan Watemberg, coordonatorul studiului, consideră că această descoperire poate aduce o nouă viziune în ceea ce priveşte tratamentul migrenelor şi al durerilor de cap. Respectiv, recomandările de medicamente s-ar putea reduce considerabil.

„Din 30 de pacienţi, 26 au raportat o îmbunătăţire semnificativă referitoare la durerile intense de cap“, a declarat Nathan Watemberg.