Aerobicul te scapă de colăcei

1 2 jpg jpeg

Exerciţiile de aerobic sunt cele mai eficiente când vine vorba de colăceii.

Grăsimea de pe burtă, cunoscută în termeni medicali drept grăsime viscerală, este situată adânc în cavitatea abdominală şi umple spaţiile dintre organele interne.

„Când vine vorba de riscurile legate de sănătate, mai periculos decât stratul de grăsime este locul unde se depune în organism“, spune Cris Slentz, coordonatorul studiului, specialist la Universitatea Duke Medical Care (SUA).

„Noi am încercam să identificăm cea mai eficientă formă de exerciţiu fizic pentru a scăpa de grăsimile nesănătoase“, adaugă Slentz.

Oamenii de ştiinţă americani au studiat atent un program de exerciţii de aerobic şi unul de rezistenţă, au făcut comparaţie între ele şi le-au combinat. În urma experimentului, cercetătorii au găsit că exerciţiile aerobice reprezintă modul cel mai eficient de scăpa de grăsimea de pe burtă, care este dăunătoare pentru sănătate.

Colăceii au fost asociaţi cu un risc crescut de boli cardiace, diabet şi apariţia unor forme de cancer.

„Programul de exerciţii care vizează rezistenţa este excelent pentru îmbunătăţirea şi creşterea masei musculare“, spune Slentz.

„Însă dacă sunteţi supraponderal, şi cam două treimi din populaţie suferă din pricina kilogramelor în plus, şi vreţi să reduceţi grăsimea de pe burtă, exerciţiile de aerobic sunt cea mai bună soluţie. Pentru că se ard cele mai multe calorii“, încheie expertul.