Adolescenţii populari devin adulţi cu probleme

1 2 jpg jpeg

Când au devenit maturi, tinerii de succes au avut probleme din cauza drogurilor, dar au întâmpinat probleme şi în relaţiile de cuplu. Cercetarea a durat 10 ani şi a analizat comportamentul a 184 de tineri, de la vârsta de 13 până la 23 de ani, potrivit Mediafax.

Participanţii au răspuns la mai multe întrebări legate de viaţa lor, de la cine le erau cei mai apropiaţi prieteni, ce cupluri li se par mai interesante, dacă au consumat droguri sau dacă au avut o relaţie amoroasă cu cineva.

La 13 ani, copiii care adoptau un comportament mai matur, adică erau implicaţi în relaţii de dragoste sau aveau legături cu persoane attractive, erau consideraţi interesanţi.

Cercetătorii au aflat că cei care arătau bine în mod natural, sau care se machiau pentru a arăta bine, erau percepuţi ca fiind mai mature, dar erau şi mai preocupţai de celebritate decât ceilalţi adolescenţi de vârsta lor.

În jurul vârstei de 22 de ani, acest comportament care îi făcea să crească în ochii celorlalţi le-a adus scăderea popularităţii. Au început să fie priviţi drept neserioşi, mai puţin capabili să întreţină o relaţie sau să se înţeleagă bine cu ceilalţi.

De asemenea, între 21 şi 23 de ani, erau mai predispuşi la activităţi antisociale sau la consumul de droguri. Oamenii de ştiinţă subliniază că relaţiile amoroase sau încălcarea regulilor sunt normale în rândul tinerilor, la o anumită vârstă. Dar când aceste lucruri se petrec mai devreme decât ar trebui, ele indică riscuri mai mari decât s-a recunoscut până acum, potrivit autorilor unui studiu publicat în revista Child Developement.

Cercetătorii sunt de părere că tinerii care încearcă să-şi facă prieteni făcând pe grozavii vor sfârşi prin a fi mai puţin sociabili pentru că nu au învăţat mai multe metode pozitive prin care să interacţioneze cu cei din jur.

Cercetătorii spun că e nevoie de mai multe studii pentru a înţelege de ce apare nevoia unui comportament mai matur pentru o anumită vârstă şi cum generează acesta probleme în viitor.