Adina Alberts, cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor. Care este motivul

1 alberts jpg jpeg

Medicul estetician Adina Alberts este cercetată disciplinar de către Colegiul Medicilor în urma numeroaselor postări făcute pe tema COVID-19, potrivit ziare.com.

În cea mai recentă postare, medicul Adina Alberts susţinea că pacienţii COVID sunt "trataţi aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale" şi ii sfătuia pe aceştia să le ceară medicilor Ivermectină, medicament neaprobat pentru tratarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Mai mult, ea le cerea oamenilor să nu meargă la spital.   Plângerea împotriva Adinei Alberts a fost făcută de către farmacistul Miclaus George. Potrivit ziare.com, farmacistul este cel care a anunţat că medicul este cercetat disciplinar de Colegiul Medicilor.    

Reacţia Adinei Alberts  

Medicul Adina Alberts a reacţionat, pe Facebook, în urma anunţului că ar fi cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor. Ea a oferit explicaţii privind postările sale controversate pe tema COVID-19 şi a mărturisit că nu este prima dată când este chemată să ofere explicaţii la Colegiul Medicilor.    "Dragii mei, ştirea acesta este mai degrabă o non ştire. Orice nebun poate face reclamaţie/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde. Lăsând la o parte această declaraţie general valabilă, în cazul de faţă, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord. Am făcut acest lucru pentru că orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie să ştie ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esenţială în evoluţia acestei boli. 

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligaţia legală să înregistreze orice reclamaţie şi să iniţieze cercetări. De astfel, nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Ştiţi, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională!  Anul trecut a trebuit să dau explicaţii despre o postare în care criticam aspru nişte articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident că am şi eu dreptul contituţional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca şi dvs, şi ca oricare alt cetăţean al acestei ţări! Şi bine am făcut, acele articole amendate şi de mine, pe lângă mulţi alţii, au fost eliminate din varianta finală a Legii", a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.