Acupunctura, mai eficientă decât calmantele

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au analizat informaţiile strânse de la aproximativ 18.000 de pacienţi cu dureri cronice de spate, gât şi dureri articulare.

În urma investigaţiilor, persoanele care au apelat la acupunctură au beneficiat de o îmbunătăţire a stării de sănătate, respectiv durerile lor s-au atenuat uşor.

Nu acelaşi lucru s-a putut observa la pacienţii care au fost supuşi tratamentelor clasice.

Rezultatale cercetătorilor au arătat că în tratamentul artritei sau în cel al durerilor de cap, spre exemplu, acupunctura este de două ori mai eficientă în comparaţie cu tratamentul obişnuit.

Acupunctura este o metodă care constă în înţeparea anumitor puncte de la nivelul pielii, situate de-a lungul meridianelor energetice ale corpului.

În general, aproximativ o treime din efectele resimţite în urma tratamentelor sunt constituite de efecte placebo, consideră omul de ştiinţă Andrew Vickers, de la Centrul Oncologic Memorial Sloan-Kettering din New York (SUA).

Restul de două treimi sunt efectele benefice aduse de acupunctură în calmarea durerilor.

Vickers şi echipa sa de elitişti au analizat informaţiile adunate din fişele de sănătate a 17.922 de pacienţi, care au participat la nu mai puţin de 29 de studii efectuate în SUA, Marea Britanie, Germania, Spania şi Suedia.