Acesta este hormonul care vindec─â diabetul

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au f─âcut public─â informa┼úia conform c─âreia hormonul MOTS cre┼čte sensibilitatea la insulin─â ajut├ónd corpul s─â proceseze mult mai repede zah─ârul.

Insulina este cel mai important hormon ├«n ac┼úiunea de metabolizare a glucidelor. Ajut─â la transportarea glucozei ├«n s├ónge. ├Än momentul ├«n care nivelul de glucoz─â este crescut o perioad─â mai mare de timp, atunci cre┼čte ┼či intoleran┼úa organismului la insulin─â, rezult├ónd astfel diabetul de tip 2.

Cum se formeaz─â diabetului de tip 2?

Diabetul zaharat de tip 2, care a fost denumit în trecut diabet non-insulino-dependent sau diabet cu debut la vârsta adultă, se caracterizează prin faptul că panceasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decât este nevoie în mod natural. Astfel, organismul dezvoltă rezistenţă la efectele insulinei, însă în realitate există un deficit insulinic.

Principalul factor de risc pentru apariţia diabetului de tip 2 este obezitatea. 80-90% din persoanele cu această boală sunt supraponderale, deoarece obezitatea produce rezistenţă la insulină iar persoanele afectate necesită cantităţi foarte mari de insulină pentru menţinerea valorilor normale ale glicemiei.

Boli precum pancreatita severă sau orice formă de boală care afectează funcţionarea pancreasului poate conduce la instalarea diabetului.

Hormonul MOTS acţionează asupra sistemului muscular, inversând rezistenţa organismului la insulină.

De┼či hormonul a fost p├ón─â ├«n prezent testat doar pe ┼čoarecii de laborator, c─ârora li s-a oferit ├«n prealabil o alimenta┼úie bogat─â ├«n gr─âsimi, ac┼úiunea hormonului a fost cea a┼čteptat─â. A ├«mpiedicat luarea ├«n greutate ┼či a inversat rezisten┼úa organismului la insulin─â.