Accidentul vascular cerebral poate fi prevenit

1 2 jpg jpeg

Ce este accidentul vascular cerebral

În termeni simpli, accidentul vascular cerebral apare atunci când sângele nu mai ajunge la creier. Riscurile cresc în funcţie de cât timp creierul este lipsit de oxigen din cauza lipsei fluxului sangvin.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente tulburări cardiovasculare din lume, chiar mai multe decât bolile cardiace. Ei susţine că este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.

Persoanele care sunt afectate de un accident vascular cerebral au vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani. În plus, accidentul vascular cerebral se poate manifesta ca infarct miocardic sau cheaguri de sânge.

Ce cauzează accidentul vascular cerebral

Există o serie de factori care pot duce la creşterea riscului de accident cerebral vascular:

Lipsa activităţii fizice: sportul poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii generale. Obezitatea: cu cât numărul kilogramelor este mai mare, cu atât riscul de a suferi atac vascular cerebral creşte. Genul: în general, bărbaţii sunt predispuşi riscului de a suferi accident vascular cerebral. La femei, riscul este mai mic. Ereditatea: dacă există membrii în familie care au suferit un accident vascular cerebral, este probabil să te confrunţi şi tu cu această afecţiune. Anumite boli: afecţiunile cardiovasculare, diabetul, colesterolul ridicat, stresul. Fumatul şi consumul excesiv de alcool.

Citeşte mai multe pe această temă AICI