A fost inaugurată prima Clinică Virtuală a Memoriei din România

1 shutterstock 98211377 jpg jpeg

Clinica func┼úioneaz─â exclusiv online ┼či aduce numeroase nout─â┼úi ├«n abordarea problemelor medicale. Clinica se adreseaz─â pacien┼úilor cu v├órste de peste 40 de ani care se confrunt─â cu probleme de memorie ┼či au nevoie de investiga┼úii ┼či de evalu─âri pentru a afla cauza acestor probleme, ca mai apoi s─â fie diagnostica┼úi ┼či s─â primeasc─â tratamentul adecvat.

Clinica Memoriei este condus─â ┼či organizat─â de dr. Liana Rada Borza dup─â modelul Clinicilor de Memorie din cadrul NHS England ├«n care a lucrat pe post de consultant ├«n gerontopsihiatrie. Din echip─â face parte ┼či psiholog clinician dr. George Macarie. Totodat─â, Clinica Memoriei colaboreaz─â cu neurologi, cardiologi, geriatri, neurochirurgi ┼či al┼úi speciali┼čti,de pe platforma Medicentrum ┼či nu numai, care, individual ┼či ├«mpreun─â, ├«n┼úeleg ┼či trateaz─â problema fiec─ârui pacient, dup─â nevoi.

ÔÇ×La Clinica Memoriei ar trebui s─â apeleze o persoan─â care constat─â c─â ├«ncepe s─â uite, c─â experimenteaz─â diverse probleme cu memoria sau c├ónd cei din jur o ├«ndreapt─â c─âtre noi pentru c─â remarc─â genul acesta de probleme. O astfel de clinic─â este solu┼úia ideal─â pentru pacientul cu tulbur─âri de memorie pentru a nu mai fi nevoit s─â treac─â pe la spitalul de psihiatrie, deci se ├«nl─âtur─â stresul unei astfel de experien┼úe, frustrarea c─â este bolnav psihic, dar ┼či stigma social─âÔÇŁ, explic─â dr. Liana Rada Borza.

ÔÇ×Platformele de telemedicin─â au puterea de a face medicina mai eficient─â ┼či mai accesibil─â. Psihiatria e una dintre ramurile medicale cele mai potrivite pentru telemedicin─â. ├Änainte de a alerga pe la spitale, de a fi jenat s─â stai la coad─â la psihiatru, poate vrei s─â iei ├«n considerare s─â vorbe┼čti cu specialistul online, din confortul propriei locuin┼úe, f─âr─â timp pierdut. Clinica Memoriei ofer─â aceast─â posibilitate ┼či sper c─â prin acest serviciu dezvoltat acum ├«n premier─â ├«n Rom├ónia, mult mai mul┼úi pacien┼úi vor fi determina┼úi s─â nu mai am├óne consultul la psihiatruÔÇŁ, a precizat dr. Hora┼úiu Ioani, fondator Medicentrum.

Modul de lucru, dup─â o evaluare ini┼úial─â online care are pre┼úul de 250 lei, presupune ┼či o ├«nt├ólnire virtual─â a medicului cu pacientul ┼či cu familia acestuia pentru stabilirea diagnosticului ┼či a tratamentului. Aceste ├«nt├ólniri sunt urmate de monitorizare ┼či de suport postdiagnostic.