A apărut primul centru medical de permanenţă în mediul rural

1 2 jpg jpeg

„Raţiunea înfiinţării unei noi secţii de balnefizioterapie a rezultat din incidenţa mare a cazurilor de afecţiuni reumatice şi care necesită tratamente complexe şi de lungă durată de recuperare, întâlnite în această zonă, unde cea mai apropiată facilitate medicală de acest tip se află la 60 de kilometri distanţă“, a declarat dr. Cornelia Pîndichi, coordonatorul centrului.

Noua secţie de balneofizioterapie de bucură de activitatea unui medic de familie, a cinci medici de urgenţe, cinci cadre medii, un medic specialist în balneofizioterapie, un maseur şi un medic recuperator.

1 2 jpg jpeg

Cu prilejul inaugurării noii secţii de balneofizioterapie din cadrul Centrului Medical de permanenţă din Cogealac, se va desfăşura în perioada 16-18 ianuarie activitatea „Zilele porţilor deschise“, la care sunt invitaţi toţi locuitorii din Cogealac şi din împrejurimi.

Primii 300 de vizitatori ai Centrului vor primi vouchere, care constau într-o consulţatie la balneofizioterapie şi un EKG online.

Aparatul de monitorizare EKG Telesystems Heart View TM oferă posibilitatea efectuării de investigaţii EKG prin telefon, pacienţilor unde trebuie să se intervină în ritm de urgenţă.

Centrul Medical de permanenţă manageriat de Cornelia Pîndichi are integrat şi un garaj pentru ambulanţele de la serviciul judeţean, care pot oferi servicii de urgenţă în zonă.

Investiţia, care s-a ridicat la aproximativ 200.000 de euro, a cuprins serviciile de reparaţii, reabilitare termică şi aparatură medicală de ultimă generaţie pentru noua secţie de balneofizioterapie şi pentru cabinetul de medicină generală.