98% din mame pot alăpta

1 2 jpg jpeg

În acest context, pentru a celebra Săptămâna Internaţională a Alăptării, Asociaţia ProMAMA se oferă să răspundă la toate întrebările legate de acest subiect şi să dea sfaturi preţioase în ceea ce priveşte alăptarea.

Decizia a fost luată după ce s-a observat că doar 1 din 10 mame continuă să alăpteze exclusiv până la vârsta de 6 luni a copilului.

Majoritatea renunţă să mai hrănească bebeluşii cu lapte matern, fie din cauza problemelor pe care le întâmpină, cum ar fi infecţiile mamare, fie pentru că nu sunt informate corect asupra beneficiilor pe care le poate aduce laptele matern asupra organismului celui mic.

Doctorul Jack Newman, expertul mondial în alăptare spune că „Nu există piedici reale pentru o mamă în a-şi alăpta copilul, ci doar lipsă de informare, de interes, de disponibilitate şi de suport“. Afli tot ce vrei să ştii despre alăptare Mâine, 1 august, începând cu ora 11.00, la Sala Dalles din Capitală se desfăşoară o întâlnire cu graviduţe, mămici cu pitici şi medici specialişti, care sunt pregătiţi să răspundă la toate întrebările despre alăptare.

Workshop-ul face parte din campania de conştientizare a mamelor asupra efectelor negative ale lipsei alăptarii. Riscurile se referă atât la mamă, cât şi la bebeluş.

În ceea ce priveşte copiii, creşte riscul îmbolnăvirilor, a diferitelor forme de cancer, astm, diabet, obezitate, iar la mame creşte riscul de cancer la sân.

Specialiştii în lactaţie de la Pro MAMA vor aborda subiecte interesante şi de multe ori controversate despre alăptare. La final toate gravidele, mămicile şi bebeluşii lor vor primi cadouri şi vor participa la tombola cu premii. Intrarea este gratuită!

Detalii poţi afla la numerale de telefon 0726.715.152 şi 0723.425.634 sau la adresele contact@promama.ro.