98 de cazuri de gripă în acest sezon

1 2 jpg jpeg

Ştiri despre câte cazuri de îmbolnăvire de gripă şi care este evoluţia vaccinări antigripale, precum şi care sunt metodele de prevenţie eficiente împotriva bolilor infecţioase şi nu numai puteţi afla pe site-ul www.stopgripa.ro.

Portalul online a fost conceput pentru a oferi publicului şi specialiştilor din domeniul medical informaţii actuale despre prevenţie, gripă şi vaccinarea antigripală, care continuă şi în luna februarie.

De la începutul sezonul gripal şi până la 10 februarie 2013 s-au înregistrat 98 de cazuri de gripă şi două decese, ambele confirmate cu virus gripal A/H1 pdm09.

Activitatea gripală în România evoluează cu intensitate medie şi există focare locale de gripă în judeţele Constanţa, Dolj şi Iaşi.

„Cred că ar trebui să fim cu toţii conştienţi despre importanţa vaccinării, aceasta putând fi efectuată pe toată perioada sezonului gripal, chiar şi în luna februarie. Tulpina H1N1 a afectat paradoxal populaţia mai tânără, 30-60 ani, nu pe cei peste 70-75 ani, la care în mod obişnuit ne-am fi aşteptat să se înregistreze îmbolnăviri. Complicaţiile şi chiar decesul datorat infecţiei gripale sunt întâlnite peste tot în lume, de aceea este important să înţelegem că o boală aparent banală poate fi extrem de contagioasă şi cu efecte devastatoare la nivelul stării de sănătate“, a declarat doctorul Oana Falup Pecurariu, medic primar pediatru, Preşedintele Asociaţiei Române Pro Imunizare (ARPI).