82% dintre români nu cunosc avantajele asigurării de sănătate

1 2 jpg jpeg

Reprezentanţii Exact Cercetare şi Consultanţă şi Link Resource au efectuat un studiu, analizat de MediHelp International, care reflectă nivelul de interes acordat de români asigurării obligatorii de sănătate.

Cercetarea s-a desfăşurat în mediul online, la începutul anului 2013, pe un eşantion de 3.268 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care trăiesc în mediul urban.

Potrivit statisticilor făcute publice recent, peste 30% dintre români nu ştiu cât contribuie lunar pentru asigurarea obligatorie de sănătate.

Atunci când au fost întrebaţi dacă ştiu cât plătesc din fiecare salariu pentru acest serviciu, 38% au răspuns că nu ştiu care este valoarea care se scade pe fiecare lună. Pe de altă parte, 62% dintre respondenţi au ştiut valoarea exactă.

Îngrijorător este faptul că mai mult de 80% dintre români nu sunt familiarizaţi cu avantajele pe care le oferă acest tip de asigurare.

„Cred că aceste cifre sunt alarmante, deoarece românii ar trebui să ştie exact ce primesc pentru sumele pe care le plătesc lunar. Această situaţie este determinată pe de o parte de lipsa de interes a populaţiei şi, pe de altă parte, de lipsa de informaţie“, a declarat Zahal Levy, preşedinte al MediHelp International.