7 obiceiuri zilnice care-ţi pun sănătatea în pericol

1 2 jpg jpeg

Iei telefonul la toaleta

Avem o veste proastă, dacă obişnuieşti să îţi verifici conturile de social media în timp ce stai pe budă. Se pare că atunci când îţi faci nevoile, microbii sar la zeci de centimetri în aer, în toate direcţiile. Dacă baia este publică, cel mai insalubru obiect este chiar dozatorul de hârtie igienică, care este poziţionat imediat lângă toaletă. Contaminarea telefonului cu germeni din urină poate fi foarte dăunătoare.

Săpunul, deloc igienic

Foloseşti săpun solid? Renunţă la el. Noile orientări date de Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă (NICE) recomandă utilizarea apei calduţe şi a săpunului lichid pentru spălarea mâinilor. Săpunul solid este plin de bacterii, iar atunci când este folosit de mai multe persoane, riscul de contaminare creşte... de multe ori este plin de bacterii E. Coli.

Bancomatele sunt pline de… materii fecale

Da, ai citit bine. Se pare că peste 50% dintre touch-screenurile publice sunt infectate cu materii fecale. Aşa că data viitoare când foloseşti un bancomat, spală-te pe mâini cu simţ de răspundere.

Apăsarea butoanelor de la lift

Butonul de la lift, cel pentru parter, este cel mai frecvent folosit de cei care utilizează elevatorul. Se pare că cel mai adesea, pe acest buton se găseşte virusul paragripal. Pregăteşte-ţi gelul antibacterian!

Află ce alte obiceiuri îţi influenţează negativ starea de sănătate AICI