7 ceaiuri care scad nivelul de cortizon

1 2 jpg jpeg

Excesul de cortizonulului afectează sistemul imunitar, tensiunea arterială, procesele de creştere şi funcţiile glandei tiroide. Persoanele cu probleme sunt mai expuse stărilor anxioase, creşterii în greutate şi pierderii masei osoase. Câteva remedii din natură restabilesc echilibrul.

Ceaiul verde inhibă producţia hormonului

Datorită aminoacidului numit L-teanină, ceaiul verde inhibă sinteza cortizonului. Creşte nivelul de dopamină din creier, dând o stare de bine. Poţi bea zilnic maximum 4 căni de ceai verde sau 2 căni de ceai negru. Potrivit unui studiu realizat de universitatea Imperial College London, persoanele care obişnuiesc să bea ceai verde sau negru au reuşit să micşoreze nivelul cortizonului cu circa 40 %.

Ceaiul de tei, leacul antistres

În vederea unui somn odihnitor şi contra stărilor anxioase, survenite în urma stresului, bea ceai de tei. Substanţele conţinute de florile de tei te pot ajuta să treci mai uşor peste perioadele care te epuizează sau care te încarcă emoţional. Prepară-ţi un ceai din această plantă în fiecare seară, înainte de culcare. Foloseşte 4 flori de tei la un pahar (100-150 ml) cu apă clocotită. Lasă la infuzat maximum 3-4 minute, altfel lichidul devine toxic. Nu e recomandat gravidelor şi cardiacilor.

Citeşte mai multe pe această temă AICI