5 sporturi tot mai populare printre femei

1 imagine jpg jpeg

În cazul în care îţi doreşti să te apuci de un sport nou şi eşti în pană de idei, iată cinci soluţii care te pot ajuta.

Iată 5 sporturi care câştigă tot mai multă popularitate în rândul femeilor:

1. Tenis - Evoluţiile foarte bune avute de Simona Halep în ultimii 7 ani au făcut ca tenisul să fie unul dintre cele mai populare sporturi din ţara noastră. În aceste condiţii, foarte multe femei au început să practice tenisul ca amatoare. Este un sport pentru care ai nevoie de puţină pregătire, dar după ce îl vei practica vei observa este un mod bun să-ţi consumi energia. Acest sport te va ajuta să ai un control locomotor mai bun, echilibrul tău va fi îmbunătăţit şi vei reuşi să pierzi şi în greutate. De asemenea, fiind o activitate care necesită destul de mult efort, vei observa că şi nivelul de stres va scădea. Deşi poate fi considerat un sport costisitor atunci când vrei să ai o activitate profesionistă, ca amator o poţi face la preţuri rezonabile.

2. Fotbal feminin - S-au dus vremurile când fotbalul era privit ca fiind un sport strict masculin. Acum, numărul femeilor care îl practică este într-o continuă creştere. Poţi să joci alături de prietenele tale sau poţi să o faci într-un cadru organizat. În România sunt numeroase cluburi, cu rezultate notabile şi la nivel continental. Dacă eşti talentată, e recomandat chiar să încerci o carieră profesionistă, mai ales că fotbalul feminin a devenit foarte popular şi bine organizat. Se dispută competiţii interne şi internaţionale precum Champions League, meciurile sunt televizate, iar multe evenimente sunt incluse în secţiunea NetBet cote pariuri. Aşadar, prejudecăţile legate de faptul că fotbalul este un sport doar pentru bărbaţi sunt istorie. Drept dovadă, în SUA s-a disputat un meci de fotbal feminin cu 90 de mii de spectatori în tribune. În România, recordul este de 9.000 de spectatori la un meci al naţionalei contra Portugaliei.

3. Squash - Un sport foarte alert, care are multe beneficii asupra organismului tău. Dacă vei practica squash, iţi vei fortifia musculatura, îţi vei creşte flexibilitatea şi viteza de reacţie. De asemenea, cu siguranţă vei arde şi multe calorii. Squash-ul te ajută să ai şi o coordonare mai bună între ochi şi mână. S-au făcut mai multe studii care au demonstrat că practicanţii de squash au o capacitate de concentrare mai ridicată. Aproape în toate oraşele importante găseşti locaţii unde să practici squash, astfel că este un sport pe care merită să îl încerci, mai ales că este şi distractiv.

4. Alpinismul - E o activitate care necesită ceva pregătire, dar vine cu mai multe avantaje. Desigur, la început poţi să încerci în sălile de căţărare, dar după o perioadă de pregătire poţi merge şi pe munte. Această activitate va contribui cu siguranţă la creşterea încrederii de sine şi vei avea abilităţi mai bune pentru munca în echipă. Totodată, are beneficii şi asupra sănătăţii, deoarece îmbunătăţeşte activitatea sistemului circulator şi creşte imunitatea. La final vei avea cu siguranţă o senzaţie de reuşită greu de descris în cuvinte.

5. Scrimă - Un alt sport în care România are o tradiţie bogată, cu multiple medalii la cel mai înalt nivel. Scrima are însă avantaje şi pentru amatori. În primul rând, dacă vei practica scrimă îţi vei creşte forţa în picioare, dar şi flexibilitatea. De asemenea, capacitatea anaerobă va fi mai ridicată, iar vigilenţa şi agilitatea vor fi la un nivel superior. Studiile au mai demonstrat că persoanele care practică scrima sunt mai puţin stresate, deoarece mintea este foarte concentrată pe joc, iar organismul produce endorfine, care mai sunt cunoscute şi sub denumirea de moleculele fericirii.