5 plante care previn apariţia inflamaţiilor în corp

2 jpg jpeg

Anghinare, contra inflama┼úiilor digestive Consumat─â ca atare sau sub form─â de ceaiuri, anghinarea ├«┼úi aduce un tip de fibr─â vegetal─â numit─â inulin─â care scade riscul apari┼úiei de inflama┼úii gastrice ┼či intestinale. ├Äncetine┼čte absorb┼úia intestinal─â ┼či producerea de probiotice indispensabile bunei func┼úion─âri a florei intestinale. Ceaiul de anghinare se prepar─â din 2 linguri┼úe de plant─â m─ârun┼úit─â ┼či 250 ml de ap─â clocotit─â pe care le ┼úii la infuzat 15 minute, apoi strecori. Rozmarin, indicat pentru ficat ├Än salate, peste fripturi sau pe┼čte, rozmarinul confer─â acizi fenolici antiinflamatori ┼či flavonoide care ├«ncetinesc dezvoltarea unor tipuri de cancere. Re┼úine c─â infuzia de rozmarin previn ┼či inflama┼úiile hepatice ┼či ORL. Ghimbir ┼či condimente antiinflamatoare Al─âturi de cui┼čoare ┼či turmeric, ghimbirul reduce riscul inflama┼úiilor. Condimentele sunt asociate ├«n pudra de curry, un condiment indian care con┼úine capsaicin─â, substan┼ú─â antiinflamatorie responsabil─â ┼či pentru gustul picant. Aceea┼či capsaicin─â se g─âse┼čte ┼či ├«n ardeiul iute.

Cite┼čte ┼či: Sulfina scade inflama┼úiile

├Äntruc├ót intervine ├«n procesul de cronicizare, prin faptul c─â ├«┼úi aduce un plus de antioxidan┼úi (seleniu, vitamina C) ┼či pigmen┼úi antiinflamatori, ceapa este indicat─â ├«n dieta celor diagnostica┼úi cu un tip de inflama┼úie. Aceasta este o reac┼úie normal─â a organismului la agresiuni ┼či poate s─â devin─â problematic─â atunci c├ónd devine cronic─â.

Radicalii liberi, corelaţi cu stresul, alimentaţia nesănătoasă favorizează cronicizarea inflamaţiei.

Cruciferele, printre care se num─âr─â ┼či varza, sunt bogate ├«n vitamina C, betacaroten ┼či fibre. De aceea pot fi folosite pentru a contracara modific─ârile celulare care risc─â s─â declan┼čeze un tip de cancer. Ideal ar fi s─â le m─ân├ónci m─âcar de 2 ori pe s─âpt─âm├ón─â. Dac─â suferi de intestin iritabil, este de preferat s─â alegi din legumele crucifere broccoli, ├«n loc de varz─â.