5 obiceiuri matinale care te menţin sănătos

1 2 jpg jpeg

Deschide geamul şi dă la o parte perdelele

Pentru a începe ziua cu dreptul, experţii recomandă ca primul lucru pe care să-l faci după ce te trezeşti este să deschizi geamul şi să fereşti perdeaua, lăsând lumina să intre în casă. Nu numai că te va ajuta să te trezeşti, însă aerul curat are efecte pozitive şi asurpra stării de dispoziţie. De asemenea, ajută la menţinerea unui control asupra sistemului circadian, care este responsabil de trezit, somn, producţia de hormoni, temperatura corpului şi funcţiile organelor.

Meditează

Trezeşte-te mai repede şi meditează 10-20 de minute. „Această activitate este foarte benefică pentru minte şi corp. Prin meditaţie poate fi antrenat creierul să filtreze zgomotele neimportante care cauzează stresul şi care te ajută să fii mult mai productivă”, potrivit MindBodyGreen.com. Mai mult, această practică te ajută să conştientizezi cât de important este să ai o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, lucru de care se uită când suntem sub efectul stresului.

Bea apă cu lămâie

Bea dimineaţa un pahar de apă călduţă cu suc de lămâie proaspăt stors. Este foarte bun pentru îmbunătăţirea digestiei şi eliminarea toxinelor, oferindu-i corpului o cantitate de vitamina C – care este necesară pentru întărirea imunităţii. Mai mult, apa cu lămâie te ajută să te ”trezeşti”, îţi îmbunătăţeşti respiraţia, previne senzaţia de foame.

Citeşte mai multe pe această temă AICI