5 leacuri cu verbină

1 2 jpg jpeg

1. Ceai pentru un somn liniştit

Verbina este eficientă în cazurile de astenie, oboseală, nervozitate. Dintr-o jumătate de linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită faci o infuzie de 3 ori pe zi. O laşi 10 minute, o strecori şi o bei călduţă. O cană de ceai de verbină este ideală cu o oră înainte de culcare. Îţi redă calmul necesar unui somn liniştit, mai ales dacă de obicei insomnia nu-ţi dă pace. Leacul trebuie luat 21 de zile la rând.

2. Tratează erupţiile pielii

O poţi aplica sub formă de comprese în arsuri uşoare, iritaţii, sau dacă pur şi simplu ai pielea foarte uscată. Pentru a pregăti compresa, adaugă o mână de verbină la 150 ml de apă fiartă, amestecă şi las-o acoperită 10 minute. După infuzare, poţi îmbiba o compresă sterilă sau un prosop în ceai. Aplică pe zonele cu probleme de 2-3 ori pe zi.

3. Tinctura, în sindromul premenstrual

Acţionează cu o săptămână înainte de primele simptome! Ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură de verbină amestecată cu 100 ml de apă sau ceai. Prepară-ţi în fiecarea zi câte 2 căni de infuzie. Combină verbină, frunze de zmeur şi sunătoare, în cantităţi egale. Din acest amestec, ia o linguriţă şi las-o la infuzat într-o cană cu apă fiartă, un sfert de oră.

Citeşte mai multe pe această temă AICI