5 idei şi sfaturi de urmat dacă ai un câine foarte activ

1 schafer dog 4357790 1920 jpg jpeg

În timp ce anumiţi câini preferă să lenevească pe canapea, alţii sunt dornici să aibă o activitate intensă. Aleargă mult, se joacă şi nu stau locului nici o clipă, însă trebuie să-i ajuţi să canalizeze toată această energie în diverse activităţi interesante şi variate.Deci, ce mai poţi face pe lângă clasicele jocuri cu mingea sau preluarea băţului aruncat?

Mai jos sunt cinci idei care îţi vor ajuta căţelul să se menţină în formă şi să-şi folosească energia:

Încearcă un nou sport împreună cu el

Multe sporturi pentru căţei sunt mult mai accesibile decât credeai, iar învăţarea unor activităţi noi este o oportunitate excelentă pentru a crea o legătură, dar şi pentru a-i oferi câinelui tău focus asupra unui scop bine stabilit. De exemplu, puteţi merge la alergat împreună. Dacă activităţile sportive despre care vorbim au loc în era liber, trebuie să te asiguri că animăluţul beneficiază înainte de o schemă strictă de vaccinare şi deparazitare, pentru a te asigura că el va rămâne sănătos indiferent cât stă pe afară.

Antrenează-i mirosul

Învaţă-ţi câinele să adulmece mirosuri precum anasonul, mesteacănul sau mirodenii puternic aromate. Începi cu găsirea mâncării ascunse prin cameră, maşină sau în aer liber. Această activitate este extrem de interesantă, pentru că la final îţi vei transforma amicul patruped într-un mic poliţist.

Înot sau scufundări

Pentru câini, înotul şi scufundările sunt activitaţi plăcute, mai ales pentru rasele iubitoare de apă, precum labradorii. Dacă ştii să înoţi şi ai un lac în apropierea locuinţei, poţi practica şi tu acest sport împreună cu prietenul tău necuvântător.

Dresează-l

Înainte de a încerca o nouă activitate cu patrupedul tău este binesă te încerci să îl dresezi. Poţi să,îl înveţi chiar tu câteva trucuri simple: cum să stea, să dea lăbuţa sau să stea în poziţia culcat. Pentru altele, este recomandat să mergi la un dresor profesionist. Câteva comezi simple pot fi învăţate prin joacă şi sunt benefice pentru majoritatea câinilor. Aşa că din toată această energie va rezulta ceva productiv.

Testează-i inteligenţa

Câinii extrem de energici au adesea o minte ageră. Acesta este motivul pentru care stimularea mentală poate fi la fel de importantă precum exerciţiile fizice. Iată un exemplu de test care îţi va arăta capacitatea câinelui de a observa anumite gesturi.

Plictiseala şi energia excesivă sunt două dintre cele mai comune motive pentru problemele de comportament ale câinilor. Important este să le gestionezi astfel încât căţelul tău să fie fericit şi să se bucure de atenţie care orice alt membru al familiei.Tu cum alegi să-ţi distrezi animalul de companie în această perioadă mai dificilă?

Foto: Pixabay