5 greşeli de igienă intimă comune vara!

1 2 jpg jpeg

Iată cele mai comune greşeli pe care majoritatea femeilor le fac atunci când vine vorba de igienă intimă vara:

Statul pe scaun ore în şir

Statul pe scaun prea mult timp, pe lângă faptul că duce la apariţia durerii în partea inferioară a spatelui, măreşte riscul de infecţii vaginale. Timpul lung de şedere în aceeaşi poziţie creşte temperatura şi, prin urmare, umiditatea din zona genitală din cauza ventilaţiei reduse.

Căldura, frecarea şi umiditatea provoacă iritaţii în regiunea vaginală şi creează condiţii excelente pentru dezvoltarea germenilor şi ciupercilor patogene. Cele mai frecvente ameninţări la adresa sănătăţii genitale cu care se confruntă femeile în timpul lunilor calde de vară sunt candidozele şi infecţii urinare.

„Pentru a preveni apariţia acestor fenomene se consideră că o bună imunitate este suficientă. În cadrul acesteia, capacitatea celulelor imunitare locale de a recunoaşte şi anihila agenţii cauzatori este extrem de importantă. Din acest motiv, GLIZIGEN spray conţine acid glicirhizinic, o moleculă naturală ce poate stimula sinteza locală de interferon, graţie căreia, celulele imunitare sunt mai bine “antrenate” să atace şi să distrugă invadatorii de tipul virusurilor, microbilor sau ciupercilor”, spune specialistul.

Mijloace de igienizare a zonei intime

Deşi femeile nu trebuie să folosească orice produs de îngriijire intimă, se estimează că 20-40% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani folosesc săpun sau şerveţele care, de fapt, irită vaginul şi sporesc riscul de infecţii vaginale.

O igienă precară în timpul menstruaţiei

În timpul verii, menţinerea unei bune igiene intime în timpul menstruaţiei devine şi mai importantă. Tampoanele sau absorbantele trebuie schimbate la cel mult patru ore sau mai des, permiţând vaginului să se menţină curat. Tot ce vine în contact cu pielea poate fi un potenţial iritant chimic.

Citeşte mai multe pe această temă AICI