5 ceaiuri care normalizează tensiunea arterială
1. Ceaiul negru
Potrivit medicilor, ceaiul negru este recomandat pentru prevenirea bolilor de inimă, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, împotriva durerilor de cap şi a cheagurilor de sânge. Oxidanţii şi flavonoidele pe care le conţine stimulează vasodilataţia coroniană. Se prepară din 2 g de plantă la 200 ml de apă care se lasă la infuzat 4 minute. Se bea de 3 ori pe zi, într-o cură de 6 luni.
2. Ceaiul de hibiscus
Tensiunea arterială poate fi ţinută sub control cu ajutorul ceaiului de hibiscus, graţie proprietăţilor sale diuretice. Excesul de apă este eliminat împreună cu antocianii, stimulând contracţia vaselor de sânge care va determina micşorarea valorilor crescute ale presiunii arteriale. Fă-ţi un ceai din 2 linguri de flori de hibiscus şi 250 ml de apă. După 20 de minute strecoară. După ce s-a răcit, îl poţi îndulci cu miere.
Citeşte mai multe pe această temă AICI