5 alimente care cresc tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Laptele

Laptele este bogat în grăsimi care se pot depune pe pereţii arterelor. De asemenea, în acesta se mai găseşte şi o cantitate de sodiu, mai mică ce-i drept ca în alte alimente procesate, dar care, pe o perioadă îndelungată, poate da disfuncţionalităţi ale inimii. Încearcă să limitezi consumul de lapte la maximum 250 ml pe săptămână.

Brânzeturile

Brânza prelucrată, din comerţ, este împachetată cu o cantitate mare de sare pentru a-i da gustul acela inconfundabil. În timp ce unele soiuri mai pot fi consumate în cantităţi moderate, cum ar fi mozarella sau emmentaler, brânza cheddar şi feta ar trebui evitate de către cardiaci.

Carnea procesată

Există două motive pentru care carnea procesată nu este indicată persoanelor cu afecţiuni cardiace, mai ales dacă suferă de tensiune arterială. În primul rând, carnea conţine o mulţime de conservanţi, substanţe care conţin sodiu şi cresc riscul de infarct. În al doilea rând, carnea procesată creşte concentraţia de grăsimi şi duce la creşterea nivelului colesterolului şi, implict, a tensiunii arteriale.

Citeşte mai multe pe această temă AICI