3 iunie, Ziua Internaţională a iubitorilor de biciclete

1 wca wbd19 facebook header 3 iunie mir jpg jpeg

Ziua Internaţională a iubitorilor de biciclete se sărbătoreşte şi în România! Aflat la cea de a doua ediţie, World Bicycle Day este un eveniment organizat de World Cycling Alliance, şi susţinut în România de Asociaţia Green Revolution şi I’Velo.

Sportul înseamnă sănătate, iar mersul pe bicicletă e una dintre cele mai sănătoase abordări ale vieţii cotidiene. E bucurie şi e libertate. Şi e, deloc în ultimul rând, una dintre cele mai simple şi mai eficiente căi de a ne purta prietenos cu Pământul. în cei 10 ani de funcţionare, programul  I’Velo a reusit să scoată peste 1.700.000 de români la pedalat, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.500 de tone şi să fim prezenţi în 7 oraşe din ţară: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iaşi.

Misiunea noastră este să promovăm mersul pe bicicletă ca mijloc de transport în beneficiul populaţiei din întreaga lume şi să promovăm bicicleta ca un simbol global unificator, accesibil tuturor. Ne  dorim, prin proiectele noastre de biciclete, să convingem cât mai multe persoane că bicicleta poate fi un mijloc de transport utilitar, dar şi un mijloc de relaxare, vital într-o capitală ca a noastră. Bicicleta reprezintă o soluţie pentru diminuarea impactului uman asupra climei şi o tranzitie către un mediu mai curat şi o societate mai sănatoasă”, spune Raluca Fiser, Preşedintele World Cycling Alliance şi Green Revolution.

În Bucureşti, evenimentul principal care susţine comunicarea acestei mişcări va avea loc sâmbătă, 9 iunie, la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău.

Campania globală de comunicare a fost realizată cu sprijinul echipei Hogarth Romania şi vorbeşte tocmai despre această bucurie simplă a mersului pe bicicletă, un sentiment care leagă oameni din întreaga lume într-o comunitate care creşte semnificativ, de la an la an.

„Oricine ne face o vizită la sediu poate vedea o frumoasă parcare de biciclete. Nici că se putea o întâlnire mai potrivită. Ne simţim onoraţi să facem parte din această mişcare şi am fost foarte bucuroşi că World Cycling Alliance ne-a oferit şansa de a colabora pentru această campanie. Sperăm la cât mai multe ediţii şi la o creştere semnificativă a comunităţii iubitorilor de biciclete şi în România”, spune Anamaria Nicoda, Creative Director Hogarth România.

Există studii care arată că, dacă oamenii ar face o trecere masivă de la maşini la biciclete, între anii 2015 şi 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri s-ar reduce cu 11%.