3 din 4 femei gravide suferă de problemele intestinale

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii consideră că aceste tulburări nu afectează în mod considerabil calitarea vieţii viitoarei mămici.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical al Universităţii din Maywood, SUA, menţionează că aceste probleme intestinale sunt puse pe seama schimbărilor fiziologice şi hormonale, care apar în timpul sarcinii.

De asemenea, suplimentele alimentare şi mineralele administrate pe perioada sarcinii ar putea favoriza dereglări cum sunt constipaţia, diareea, stările de balonare şi simptomele sindromului de colon iritabil.

Din moment ce se cunosc aceste efecte adverse, autorii studiului recomandă femeilor care se ştiu cu probleme încă dinainte de a rămâne însărcinate să ia măsuri pentru a ţine situaţia sub control. Pentru acest lucru, trebuie să se ţină cont de sfaturile medicului care supraveghează sarcina.

La experiementele efectuate de cercetătorii americani au participat 104 femei, aflate în primul trimestru de sarcină, şi 66 de femei aflate în cel de-al treilea.

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a Colegiului American de Obstetrică şi Ginecologie, care a avut loc în New Orleans, SUA.