2 din 3 adulţi se detaşează de stres consumând alcool

1 2 jpg jpeg

Statisticile efectuate de experţii britanici de la compania „Drinkware“ arată că 60% dintre ei dau vina pentru stresul acumulat pe serviciu, iar jumătate dintre adulţi sunt copleşiţi de problemele financiare.

Reprezentanţii „Drinkware“ au făcut studii printre persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani şi au observat că mare parte dintre subiecţi apelează la alcool pentru a se detaşa de stres.

Datele arată că în fiecare seară sau de mai multe ori pe săptămână, aproape o cincime dintre bărbaţi şi una din şase femei aleg să bea băuturi alcoolice pentru a se relaxa.

Aproape jumătate din cele 2.000 de persoane chestionate, adică în jur de 44% din participanţii la studiu, au spus ca după o zi grea la serviciu cel mai probil vor atenta la alcool.

Mai mult, aproximativ 37% din cei chestionaţi au declarat că se gândesc să bea ceva acasă încă de pe drum.

Majoritatea celor care au participat la studiu, nu mai puţin de 60% acuză stresul şi problemele financiare pentru faptul că simt nevoia să bea alcool. 36% din cei care au răspuns la sondaj au dat vina pe grijile din familie.

Siobhan McCann, coordonatorul companiei britanice „Drinkware“ afirmă că: „Alcoolul poate fi un <<prieten fals>> atunci când încerci să ţii sub control nivelul de stres“.