13 semne care îţi spun că ai inima bolnavă

1 2 jpg jpeg

Destul de dificil de identificat, simptomele bolilor de inim─â variaz─â de la o persoan─â la alta, ├«n func┼úie de sex ┼či v├órst─â. ÔÇ×Exist─â 13 semne care ├«┼úi spun c─â ai inima bolnav─â ┼či care nu trebuie ignorate. Persoanele care se confrunt─â cu ele trebuie s─â mearg─â urgent la un examen cardiologicÔÇŁ, explic─â dr. Lauren┼úiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Factori favorizanţi

ÔÇ×Persoanele cu v├órste peste 50 de ani, care sufer─â de hipertensiune arterial─â, diabet, hipercolesterolemie ┼či obezitate, sunt cele mai expuse riscului dezvolt─ârii unor afec┼úiuni cardiace. De asemenea, istoricul familial nu este de neglijatÔÇŁ, sus┼úine dr. Luca.

Principalele simptome

1. Anxietate ÔÇô este o stare ce poate prevesti un infarct miocardic. 2. Durere ├«n piept ÔÇô angina este cel mai comun simptom al infarctului. 3. Tuse ÔÇô dac─â este persistent─â ┼či ave┼úi respira┼úie ┼čuier─âtoare, este posibil s─â suferi┼úi de insuficien┼ú─â cardiac─â. 4. Ame┼úeal─â ÔÇô starea poate merge p├ón─â la le┼čin ┼či pierderea cuno┼čtin┼úei ┼či pot ap─ârea tulbur─âri de ritm cardiac. 5. Oboseal─â ÔÇô dac─â persist─â f─âr─â motiv, constituie un semnal de alarm─â.