100.000 de copii din clasele primare vor avea o igienă dentară corectă

1 2 jpg jpeg

Luna aceasta, voluntarii Crucii Roşii vor merge în judeţele Buzău, Ilfov, Constanţa, Hunedoara, Teleorman, Timiş, Arad, iar în luna octombrie vor fi prezenţi în şcolile primare din judeţele Alba, Bacău, Braşov, Galaţi, Iaşi, Mureş, Prahova, Sălaj şi Suceava.

Reguli de respectat pentru o dantură sănătoasă

Copiii vor primi sfaturi cu privire la igiena dentară de la Doctorul Măseluţă şi Supereroii dinţilor sănătoşi. Vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul unui film educaţional care le va prezenta regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor şi sănătos:

- periajul dinţilor de 2 ori pe zi timp de 2 minute,

- schimbarea periuţei de dinţi la fiecare 3 luni,

- vizitele frecvente la medicul dentist,

- adoptarea unei diete echilibrate.

Info

Aproximativ 50% din copiii implicaţi în programul din acest an sunt din mediul rural sau din oraşe mici.

Copiii vor afla cum se face periajul dentar ca la carte

Voluntarii Crucii Roşii le vor arăta copiilor tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ. Lecţiile de igienă orală sunt completate de informaţii privind importanţa spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejaţi de afecţiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare. La final, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţă şi pastă de dinţi, un pliant cu sfaturi pentru părinţi, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

Programul este o iniţiativă Colgate şi se află la cea de-a 25-a ediţie, iar de anul trecut este realizat în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi cu şcoli primare din întreaga ţară.