10 remedii din natură pentru ochii umflaţi

1 2 jpg jpeg

Remedii din natură pentru ochii umflaţi - Pungi cu ceai rece

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să fierbi apă şi de a înmuia pliculeţe de ceai în ea. Se lasă să se răcească în frigider (chiar şi în congelator dar pentru cel mult 5-8 minute) şi apoi se pune pe ochi pentru a reduce cearcănele şi ca aspectul lor să nu mai fie unul inflamat.

Nu este necesar să se utilizeze ceai cu cafeină, dar cele care conţin această substanţă vă ajută la reducerea pungilor într-o mai mare măsură. Ritualul poate ajuta chiar la reducerea liniilor fine şi a ridurilor.

Remedii din natură pentru ochii umflaţi cu castraveţi

Toată lumea ştie de aplicarea de felii de castravete pentru a reduce cearcănele, dar puţini ştiu că există un al doilea efect, chiar mai eficient, mai exact acela de a folosi feliile pentru a scăpa de aspectul de ochi umflaţi la primele ore ale zilei.

Beneficii aduce şi sucul de castravete, care va acţiona ca un astringent foarte eficient. Prepară sucul de castravete (pasat în blender), apoi înmoaie o dischetă demachiantă în băutură şi şterge uşor în jurul ochilor. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

Remedii din natură pentru ochii umflaţi cu cartofi

Credeţi sau nu, cartofii sunt foarte buni pentru ochii umflaţi. Ei conţin o enzimă care ajută la reducerea cearcănelor, asociate de multe ori cu apectul de ochi umflaţi. Poţi curăţa un cartof, după care pui feliile să se răcească în frigider. Aplică-le pe ochi şi lasă acţioneze 10-15 minute.

Puteţi folosi, de asemenea, pasta obţinută din pisarea cartofilor fierţi. Aplică piurel, aşteaptă jumătate de oră, după care clăteşte-te cu apă călduţă din abundenţă.

Află şi alte remedii pe bewoman.ro