10 motive pentru a include avocado în dietă

2 jpg jpeg

1. Arderea grăsimilor

Grăsimile mononesaturate din avocado sunt utilizate drept combustibil în timpul exerciţiilor fizice, care promovează pierderea rapidă în greutate.

2. Curăţă organismul

Avocado conţine glutation (pepyină care conţine aminoacizi) care blochează celulele cancerigene şi ajută ficatul să se cureţe. Normalizează nivelul colesterolul din sânge, îmbunătăţeşte digestia şi ajută la transportul oxigenului în ţesuturi.

3. Aliat al sănătăţii feminine

Fructul este o sursă importantă şi de acid folic, ceea ce ajută la obţinerea unei sarcini, dar oferă şi protecţie împotriva afecţiunile genitale, cum este displazia de col uterin.

4. Îmbunătăţeşte memoria

Pentru funcţionarea normală a creierului este necesară o bună alimentare cu sânge. Fluxul mare de substanţe nutritive asigură creierului o activitate bună, dar şi eficienţă.

Grăsimile mononesaturate (grăsimi bune) care se găsesc din abundenţă în avocado ajută la reducerea nivelului de colesterol ,,rău”, care, la rândul său, are un efect pozitiv asupra circulaţiei sanguine. Avocado este potrivit pentru a reduce staea de iritabilitate, creşte eficienţa şi capacitatea de concentrare.

Află mai multe beneficii pe bewoman.ro