10 cele mai bune diuretice naturale

1 2 jpg jpeg

Băuturile alcoolice au un efect diuretic puternic, care vă poate lăsa deshidrataţi, deci nu este o idee bună să faceţi abuz de ele.În schimb, încercaţi unele dintre cele mai bune diuretice naturale, care vă vor ajuta să luptaţi împotriva retenţiei de lichide în timp ce sunteţi hidrataţi. 1. Băuturi cofeinizate

Este mai bine să nu folosiţi sucuri pentru a reduce retenţia de lichide, dar ceaiul şi cafeaua sunt printre cele mai bune diuretice naturale. Asta nu înseamnă că ar trebui să faceţi abuz de ele, deoarece prea multă cofeină poate fi dăunătoare. Încercaţi să consumaţi cel mult 3 ceşti de cafea pe zi sau 5 ceşti de ceai. Peste 300 de miligrame de cofeină pe zi poate influenţa negativ somnul şi sănătatea cardiovasculară.

Cu un efect diuretic natural, lămâile şi sucul lor ar trebui să fie parte din dietă, mai ales atunci când sunteţi gata pentru a lupta cu retenţia de apă. Puteţi adăuga coaja de lămâie la multe feluri de mâncare, de la salate la preparate la cuptor. Nu uita că şi apa în care adaugi felii de lămâie aduce beneficii sănătăţii. Aceasta este, de asemenea, de mare ajutor pentru dvs, pentru că ajută corpul să echilibrze pH-ul natural.

Folosit în medicina tradiţională ca un remediu pentru infecţii ale tractului urinar, sucul de afine este unul dintre cele mai bune diuretice naturale. Puteţi face propriul dvs. suc de afine, astfel încât să beneficiaţi de prorpietăţile sale.

Află şi alte diuretice naturale pe bewoman.ro