10 atractii turistice de neratat in Portugalia! (P)

1 2 jpg jpeg

Desi nu este o tara mare, cultura si traditiile din aceasta parte a lumii sunt foarte bogate si interesante. Gastronomia este ridicata la rang de arta, vinurile portugheze sunt excelente, iar localnicii stiu cu siguranta sa organizeze cele mai tari petreceri. Iata mai jos ce atractii turistice sa nu ratezi in Portugalia...

10 atractii turistice de neratat in Portugalia!

1. Opreste-te macar 3-4 zile in “A Cidade Branca” - Orasul Alb - Lisabona. Asezat la malul marii, cu o vreme perfecta si cu parcuri superbe, capitala Portugaliei te va incanta. Viziteaza Mosteiro dos Jerónimos, Elevador de Santa Justa, Castelo de São Jorge, Torre de Belém, mergi cu tramvaiele galbene pe stradutele inguste, gusta Pastéis de Nata si plimba-te pe Avenida da Liberdade.

2. Viziteaza Palacio Nacional da Pena, un castel superb, rosu, din orasul Cintra, inclus pe lista UNESCO World Heritage.

3. Una dintre cele mai pitoresti zone ale Portugaliei este Parcul National Costa Vincentina si Cape St.Vincent, unde vei avea parte de cele mai dramatice apusuri si poti face un picnic romantic pe stanci, cu valurile Atlanticului spargandu-se la picioarele tale.

4. Un zbor de doua ore te va purta in Insuele Azore, un adevarat paradis cu pasuni verzi, sate de pescari, lagune superbe si peisaje incredibile.

5. Viziteaza centrul istoric al orasului Porto, opreste-te pe o terasa cu vedere la ocean si gusta un pahar de vin rosu si dulce, unic in lume.

6. Trebuie neaparat sa vizitezi Ponta da Piedade. Daca te opresti in Algarve, Lagos este un satuc special, cu o viata de noapte intensa, iar de aici poti lua o barca si naviga printre stancile uriase scaldate de ape turcoaz.

7. Viziteaza centrul istoric al orasului Evora, o aglomerare superba de constructii baroc, romantice si moderne.

8. Pentru o atmosfera autentica, aproape medievala, mergi in orasul Monsaraz, de la granita cu Spania. Castelele si casele localnicilor te vor purta intr-o poveste cu zane si regi.

9. Relaxeaza-te pe plaja Ria Farmosa, o laguna aflata intre Manta Rota si Vale do Lobo, cu nisipuri aurii si canale cu apa limpede.

10. Nu poti parasi Portugalia fara sa admiri Boca do Inferno, din apropierea orasului Cascais. Stancile marete creaza un peisaj spectaculos, pe care valurile Atlanticului l-au suspus cu mii de ani in urma.

Iata mai jos cateva oferte pentru un sejur in Portugalia recomandate de catre TUI TravelCenter:

Hotel Lido 3*, Estoril - 631 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012.

Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard, mic dejun, bilet de avion, transferuri, taxe aeroport.

Hotel Inglaterra 4*, Estoril - 801 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012. Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard, mic dejun, bilet de avion, taxe aeroport, transferuri.

Hotel Amazonia 4*, Estoril - 812 euro/persoana/sejur in perioadele 18.08 - 25.08.2012, 25.08 - 01.09.2012.

Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla standard sau studio, mic dejun, bilet de avion, transferuri, taxe aeroport.

Pachetele de mai sus sunt valabile in limita locurilor disponibile cu plecare din Bucuresti.