Uleiul care ajută la vindecarea cancerului de colon

1 uleiul asta distruge 90 din cancerul la colon in 2 zile th7a jpg jpeg

Cancerul de colon este cea de-a doua cauza de mortalitate in America. Din nefericire, cele mai multe persoane sunt diagnosticate tarziu.

Chiar daca acest tip de cancer este responsabil pentru multe morti in fiecare an, poate fi tratat daca este descoperit intr-un stadiu incipient. 

Plin de grasimi saturate sanatoase, uleiul de cocos este o sursa buna de acizi grasi care se gasesc de obicei in peste si seminte. Este una dintre cele mai bogate surse de acizi grasi saturati, cu aproape 90% dintre acizii grasi continuti de acest fel. 

Uleiul de cocos reduce efectele negative ale chimioterapiei si imbunatateste viata pacientilor cu cancer. Conform unui studiu publicat in jurnalul "Cancer Research", acidul lauric din uleiul de cocos are proprietati anti-cancer. Se crede ca extermina mai mult de 90% din celulele de cancer la colon in doar doua zile de tratament. 

Experimentul a fost executat "in vitro", asa ca sunt necesare cercetari ulterioare.

Fiind un ulei nealergenic, poate fi consumat şi de copii, chiar de la o vârstă frageda. Mai mult, are utilizări multiple ca bază şi în cosmetică, în reţetele preparate acasă ori în laboratoare. Iar studiile recente care acoperă subiecte de la scăderea în greutate, la prevenţia cancerului şi până la sănătatea inimii nu sunt nici ele de neglijat. Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic.

„Uleiul de cocos rafinat chimic este obţinut printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substanţe chimice potenţial nocive, la temperaturi ridicate. Sau, ca produs secundar din uleiurile rămase din procesul de obţinere a fulgilor de cocos şi în care se regăsesc adesea grăsimi hidrogenate, periculoase pentru sănătate. Uleiul extras sau presat la rece, numit şi virgin sau extravirgin, e obţinut doar printr-un proces mecanic de presare a pulpei de cocos crude, proaspete sau uscate şi este, prin urmare, cel mai sănătos. Uleiul de cocos nerafinat, extras la rece, organic este cel mai benefic dintre toate, deoarece toate proprietăţile sale extraordinare se păstrează nemodificate”, a explicat Ciprian Stancu, reprezentant Republica Bio.

Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentraţie ridicată de acizi graşi saturaţi care pot provoca o mulţime de reacţii pozitive, benefice pentru sănătate. Proprietăţile sale se datorează în special acestor acizi graşi: acizilor lauric, capric şi caprilic.

Ei se asimilează rapid în organism şi se transformă în energie, motiv pentru care uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească şi celor care fac sport. Acidul lauric se regăseşte şi în laptele matern şi ne protejează împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale şi mai mult, acest ulei este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate, aproape 90% din acizii graşi din uleiul de cocos fiind saturaţi. Acizii grasi pot avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer.

În plus, uleiul de cocos scade colesterolul, stimulează sistemul imunitar prin polifenoli şi antioxidanţi naturali, vitaminele A, C şi E, vitamina K, Fier şi Calciu, reglează metabolismul şi digestia şi, printre altele, ne ajută să avem părul şi pielea sănătoase şi strălucitoare atunci când alegem să-l folosim ca şi ingredient cosmetic.

Protejează chiar şi împotriva periculoaselor raze ultraviolete, atunci când este întins pe piele înainte de expunerea la soare. Şi foarte interesant, multe moaşe îl folosesc pentru masajul pielii bebeluşului.

Uleiul de cocos se poate folosi cu succes în bucătărie dar şi în cosmetică. Poate pus în salate, dar şi în prăjituri, este un superaliment bun de-ntins pe pâine.

• Uleiul de cocos este rezistent la temperaturi ridicate şi nu se oxidează uşor. Punctul de ardere este la 180 grade Celsius. Prin urmare, el poate substitui cu succes la gătit şi la prăjit untul, margarina şi alte uleiuri sau grăsimi. Se poate adăuga în prăjituri, în salate, chiar şi în ceai sau lapte, deoarece creşte absorbţia fitonutrienţilor şi antioxidanţilor.

• Se poate consuma simplu, tartinat pe o felie de pâine sau ca şi superaliment (1-2 linguriţe pe zi).

• Înlocuieşte cu succes energizantele sintetice pentru sportivi.

• Adăugat în shake-urile proteice sau în smoothies, creşte absorbţia proteinelor, vitaminelor şi nutrienţilor. Şi le completează cu ale lui.

• Potrivit pentru prepararea batoanelor nutritive, proteice şi energizante sau a gustărilor sănătoase dintre mese.

• O băutură nutritivă pe baza de ulei de nucă de cocos poate fi şi un bun sirop de tuse, expectorant, sau contra durerilor de gât.

• Spală faţa mai bine decât un săpun, mulţumită capacităţilor antimicrobiene ale acidului lauric. Îl puteţi încorpora într-o reţetă de săpun făcut în casă.

• Curăţă foarte bine dinţii, dacă este adăugat într-o reţetă de pastă de dinţi preparată în casă, cu ulei vegetal de mentă şi praf de copt.

• Bun pentru un masaj care catifelează pielea, nu doar a bebeluşilor.

• Tratează vergeturile rămase după sarcină şi lăuzie sau după pierderea în greutate, dacă este aplicat local, cu masaj pe zonele afectate.

• Este un bun hidratant şi calmant pentru pielea arsă de soare.

• Bun balsam pentru păr, dacă după baie se masează cu el părul şi apoi se clăteşte.

• Împotriva călcâielor crăpate sau cicatricilor lăsate de rănile superficial.

• Tratează infecţiile cu ciuperci, chiar şi candida, folosit ca unguent local.

• Funcţionează ca tratament împotriva păduchilor. Îi alungă cu stil!

• Calmează mâncărimea cauzată de muşcăturile insectelor, dacă este aplicat în locul cremelor pline de chimicale şi cortizon.

• Întins pe buze, înlocuieşte balsamul din farmacii.