Sunt alimentele organice mai sănătoase?

1 2 jpg jpeg

Pe lângă un regim de viaţă sănătos, medicii ne recomandă consumul alimentelor şi produselor organice. Care sunt avantajele pe care le oferă?

Alimentele naturale sunt din ce în ce mai căutate pe piaţă, deşi cunt mai scumpe. Ce sunt, de fapt, alimentele organice? Sunt cele obţinute din materii prime cultivate în soluri netratate cu îngrăşăminte chimice, pesticide, la care nu s-a folosit ingineria genetică, conservarea prin iradiere şi alimente care conţin minimum 70% ingrediente organice. Cu alte cuvinte, legume, fructe, zacuscă şi dulceţuri preparate ca pe vremea bunicilor.

Mai bune, dar mai scumpe

Produsele organice sunt mult mai sănătoase, dar sunt mai scumpe decât produsele obişnuite uneori cu până la 50%. Alimentele organice au mai multe vitamine, minerale, enzime şi fitoelemete. Nu au, în schimb, toate chimicalele cu care au fost tratate celelalte şi care rămân în coajă oricât le-ai spăla, hormonii cu care sunt „îndopate” animalele crescute forţat.

Cum să mănânci produse organice mai ieftin

Plantează mirodenii. în ghivece Cumpără legume şi fructe de la ţăranii care mai fac agricultură în stil clasic. Prepară acasă suc de roşii, compot, gemuri şi dulceţuri, piureurile din fructe pentru copii în loc să le cumperi gata făcute.