Mirela Retegan, depistată cu COVID-19. Cum a gestionat boala

1 mirela retegan2 jpg jpeg

„Astăzi, sunt şi eu un număr printre miile de cazuri de îmbolnăviri de care auzim zilnic la ştiri. Am fost confirmată pozitiv”, a anunţat marţi Mirela Retegan, fondatoarea Găştii Zurli. Din fericire, simptomele sunt uşoare şi s-a izolat la domiciliu împreună cu fiica ei, Maya. A promis că va ţine un „jurnal de COVID”, ce va lua forma unor live-uri pe paginile sale de socializare.

În toată această perioadă de pandemie, Mirela Retegan şi-a făcut de nenumărate ori testul COVID, din respect şi grijă pentru cei din jur. „Când am avut cele mai mici dubii, m-am testat. Doar luna asta am făcut testul de 5 ori. Aşa s-a întâmplat şi luni, 14 decembrie. Din păcate, de data aceasta am primit rezultat pozivit. Din fericire, forma pe care am parcurs-o până acum e uşoară”, a anunţat Mirela citată de click.ro.

Cum au debutat simptomele 

Primele simptome au apărut sâmbătă: o stare ca de răceală, dar fără febră, fără tuse. Doar cu o senzaţie anormală de frig, nas un pic înfundat. „Noaptea am mers la baie din oră-n oră. Duminică am avut o stare de sfârşeală, de oboseală nejustificată. Seara mi s-a făcut atât de frig şi aveam nişte frisoane, de simţeam că nimic nu mă mai poate încălzi. Am făcut o baie fierbinte, dar nu m-a ajutat. Am pus pe mine absolut toate păturile şi plăpumile din casă, tot ce-am găsit am pus pe mine. Erau atât de grele că nici nu puteam să mă întorc de pe-o parte pe alta. Luni am făcut testul şi s-a confirmat virusul”, a povestit Mirela Retegan marţi seara, într-un live pe Facebook, după ce a primit rezultatul pozitiv.

Planuri de Crăciun

Acum se simte bine. Nu şi-a pierdut nici gustul, nici mirosul, nici pofta de mâncare, subliniază ea, râzând. „E posibil să mă fi ales doar cu atât, COVID-ul să fi fost blând cu mine. Cele mai puternice simptome mi s-au manifestat prin frisoane. Aşa frisoane puternice n-am trăit în toată viaţa mea. Doamne dă să fie doar atât!”. Fiica ei, Maya, şi-a făcut şi ea testul, iar rezultatul a ieşit negativ. „Ne-am izolat una de alta, ea are dormitorul la etaj, baia ei... Eu, când ies din cameră, îmi pun două măşti şi am după mine şerveţelele antibacteriene cu care şterg tot ce ating. Cel puţin eu o să stau până pe 27 decembrie în izolare, aşa că facem Crăciunul împreună”, le promite ea prietenilor virtuali. Le mai promite să-i ţină la curent cu starea ei de sănătate şi, dacă se simte bine, să facă zilnic câte un live pe Facebook.