La ce ingredient a renunţat Oana Cuzino? Să fie acesta secretul frumuseţii ei?

Oana Cuzino pare că a găsit elixirul tinereţii. Vedeta a mărturisit ce face că să arate atât de bine.

Ea susţine că a renunţat la zahăr ceea ce o face să se simtă extraordinar.

“Am renunţat la zahăr. Zahărul influenţează hormonul de creştere şi nu este indicat să îl consumăm mult. Nu mănânc deloc fast food pentru că, făcând facultatea de medicină, ştiu ce efecte are asupra corpului. Uneori îmi este poftă de îngheţată pentru că este deşertul care îngraşă cel mai puţîn, mai ales dacă este făcută in casă”, a declarat vedeta, citată de B1.ro.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne avertizează cât este de fapt de periculos zahărul pentru organism.

”Zahărul, de orice culoare, şi mierea au aceleaşi proprietăţi în organism, însă îndulcitorii sunt o categorie de substanţe care nu au nimic din efectele negative ale zahărului. Pot fi consumaţi de diabetici şi de persoanele care sunt la cură de slăbire. Sunt foarte multe persoane care, fără să aibă o problemă cu kilogramele în plus, vor să renunţe la zahăr, întrucât face ravagii în organism. Ajunge în ficat şi provoacă ficat gras, ajunge în pancreas, unde creează o descărcare de insulină, care se tranformă mai apoi în grăsime pe abdomen.

La nivel celular, el creşte stresul oxidativ şi provoacă îmbătrânirea celulelor, în sânge el creşte colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare. În afară de cele câteva grame pe care le putem consuma precum sarea, nu avem nevoie de el. În momentul în care folosim îndulcitori, este un compromis pe care-l facem pentru ca mintea noastră să nu fie frustrată. Îndulcitorii oferă o senzaţie de dulce, dar în sânge nu este nicio modificare: nici a glicemiei, nici a insulinei. Noi ne bucurăm de avantajele gustului dulce, fără niciun preţ”.

Foto: Facebook