De ce boală suferea Dustin Diamond din „Salvaţi de clopoţel”. Actorul s-a stins din viaţă la 44 de ani

1 dustin jpg jpeg

Actorul Dustin Diamond fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu doar trei săptămâni. Boala de care suferea este un tip de cancer foarte agresiv, cu şanse minime de supravieţuire dacă este depistat în ultima fază, cum a fost şi cazul lui.

În ultima parte a vieţii, actorul fusese spitalizat şi a urmat o rundă de chimioterapie. Dustin Diamond a fost diagnosticat cu o formă de cancer agresivă - carcinom cu celule mici, stadiul 4, cu multiple metastaze.

Cancerul pulmonar cu celule mici apare foarte rar la nefumători. Este caracterizat de formarea unor excrescenţe, de obicei în căile aeriene mari, a unor celule mici. Acest tip de cancer pulmonar are celule care se înmulţesc şi cresc foarte repede şi este adesea răspândit în ganglionii limfatici şi/sau în alte organe la momentul diagnosticului.

Boala de care suferea Dustin Diamond reprezintă în jur de 10% din cazurile de cancer pulmonar. Există două subtipuri prinicipale ale afecţiunii: carcinom cu celule mici şi carcinom combinat cu celule mici.

Adesea, cancerul pulmonar cu celule mici este asimptomatic, acesta fiind şi motivul pentru care boala este depistată târziu, ca în cazul actorului. Când este diagnosticată, afecţiunea deja a invadat alte părţi ale corpului. Simptomele care apar în această fază pot fi: respiraţia îngreunată, şuierătoare, durerile în piept, tusea persistentă, pierderea poftei de mâncare, oboseala, umflarea feţei.