Dana Sota a creat Decalogul femeii aflate la menopauză

1 dana sota jpg jpeg

Dana Sota, expert in beauty, cu peste 20 de ani de experienta in industria frumusetii din Romania, supranumita de cei din domeniu un “beauty guru”, a elaborat, in urma experientelor personale si a sfaturilor medicilor, nutritionistilor si antrenorilor, un decalog cu reguli de viata pentru femeile aflate la menopauza.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Menopauzei, sarbatorite in intreaga lume pe 18 octombrie, Dana Sota, in varsta de 57 de ani, cunoscuta pentru naturaletea cu care abordeaza subiecte tabu, a avut curajul de a vorbi despre un subiect natural, dar atat de putin abordat in Romania, precum menopauza.

Un studiu din 2017 arata ca in Romania 51% dintre femei au peste 50 de ani, asadar o mare parte din populatia tarii ar trebui sa fie informata si educata in ceea ce priveste menopauza, insa sunt foarte putini medici sau specialisti care isi mai canalizeaza energia pentru a comunica lucruri esentiale pentru ele. “Menopauza este asociata cu batranetea si cumva, cu ultima etapa de viata, asa ca nu prea sunt persoane dornice sa comunice lucrul acesta despre ele. Este deopotriva un lucru intim, dar care, dupa parerea mea, merita sa fie cat mai cunoscut. Menopauza vine la pachet si cu probleme de sanatate, cu boli asociate, cu o infatisare mai putin atragatoare, iar lucrurile acestea, din pacate nu intereseaza pe nimeni. Femeile ajung inevitabil in aceasta etapa, insa fara sa fie pregatite, de aceea mi se pare foarte important ca ele sa stie ce “le asteapta”, sa adopte inca din tinerete un stil de viata sanatos, sa faca sport, sa se preocupe de ingrijire… pentru ca toate acestea vor conta enorm.”, adauga

care s-a impus pe piata de beauty din Romania ca  editorialist, consultant in frumusete, prezentator tv, antreprenor, blogger, speaker motivational si scriitor al bestseller-ului “Frumusetea se invata”, considerat o adevarata enciclopedie a ingrijirii.

Sursa: https://www.danasota.com/