Cum prepară Andreea Esca tarta cu mere

1 andreea esca facebook jpg jpeg

În sezonul în care merele româneşti sunt vedetele, Andreea Esca vine în întâmpinarea pofticioşilor cu o reţetă de tarte tatin sau tartă franţuzească cu mere. Iată de ce aveţi nevoie şi cum se pregăteşte.

Ingrediente şi mod de preparare tarte tatin

300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubuleţe şi lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuţit de sare şi 80 ml de apă (sau lapte călduţ). Amestecaţi făina cu sarea, apoi puneţi bucăţelele de unt şi începeţi să le frământaţi cu buricele degetelor, până  se contopesc total cu făina. Nu vă speriaţi că se fărâmiţează, puneţi repede apa sau laptele, câte puţin, până vi se leagă şi puteţi forma o minge. O lăsaţi în frigider până e gata conţinutul, a povestit Andreea Esca pe site-ul revistei sale,

Magazine.

2 tarte tatin jpg jpeg

Merele se curăţă de coajă şi se taie în sferturi sau chiar în bucăţi mai mici. Apoi, faceţi caramelul în cratiţă topind 170 gr de zahăr la care adaugaţi 50 grame de unt. În caramel aşezaţi bucăţile de măr cum se vede în foto, şi mai puneţi deasupra 30 gr de zahăr şi 30 g de unt în bucăţele. Aşezaţi peste mere coca pe care aţi scos-o de la frigider şi aţi întins-o în prealabil pe o foaie de copt.

Băgaţi 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsaţi. După ce scoateţi din cuptor tarta o lăsaţi 1o minute să se răcească un pic şi o răsturnaţi. Serviţi cu smântână sau cu îngheţată de vanilie.

Foto: Facebook